Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ομελέτα με Παντζαρόφυλλα

Ομελέτα με Παντζαρόφυλλα
Η ομελέτα με παντζαρόφυλλα νομίζω είναι μια ιδιαίτερη ομελέτα! Θα μου πείτε, χορταρικά με αυγά έχουμε ξαναφάει, ίσως και την έχετε δοκιμάσει ή να τη συνηθίζετε στο σπίτι σας… εγώ δεν την είχα δοκιμάσει παρόλο που τη γνώριζα σαν ομελέτα! Μια φορά, όπου το είπα, φάνηκε να αρέσει σαν ιδέα! Είδα έναν ενθουσιασμό στο πρόσωπο τους βρε παιδί μου, για κάτι διαφορετικό! Μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα ή όποιο άλλο τυρί θέλετε ή και πατάτες ακόμα, της πηγαίνουν πολύ!!!


Υλικά:

  • παντζαρόφυλλα
  • αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • τυρί φέτα ή άλλο τυρί (προαιρετικά)

Ομελέτα με Παντζαρόφυλλα Υλικά


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα παντζαρόφυλλα και τα ζεματάμε. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και στρώνουμε τα παντζαρόφυλλα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. 
  4. Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα αυγά. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από τη μια πλευρά και τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. 
  5. Πριν βάλουμε τα αυγά μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέτα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας. 
  6. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή με σαλάτα εποχής.

Ομελέτα με Παντζαρόφυλλα


24 σχόλια:

  1. Ωραιότατη και λατρεύω τα παντζαρόφυλλα!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λία!!
    Ομελέτα με παντζαρόφυλλα??? Δεν έχω φάει ποτέ αλλά είμαι σίγουρη για τη νοστιμιά της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου, όταν τη δοκιμάσεις να μου πεις!!! Καλό απόγευμα!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ωραιότατη η ομελέτα σου και μου αρέσουν τα παντζαρόφυλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη και άκρως δελεαστική η ομελέτα σου Λία! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Χρύσα!!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα και σε 'σένα!!! :)

      Διαγραφή
  5. Εμπνευσμένο!! Θα δοκιμαστεί.Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά πολύ ιδιαίτερη η ομελέτα σου Λία μου, μ' αρέσει πολύ η ιδέα!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Έλενα!!! Φιλιά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  7. Δεν εχω δοκιμασει ποτέ. Μμμμμμ παλι με κανεις να θελω να φάω τις φωτογραφιες σου χα χα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρω σπανάκι με αβγά αλλά και με τα φύλλα του παντζαριού που είναι γλυκά, μια χαρά νόστιμη θα γίνεται η ομελέτα. Την έχεις φωτογραφίσει υπέροχα, θυμίζει κάπως και πίτσα! ;)
    Καλό απόγευμα και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πραγματικά, μοιάζει με πίτσα!!! ;) Σε ευχαριστώ, Έφη μου!!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσουν οι πρωτότυπες εκδοχές ενός αγαπημένου πιάτου!
    Ομολογώ ότι παντζαρόφυλλα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και το γεγονός αυτό εξάπτει ακόμα περισσότερο την περιέργεια να δοκιμάσω το πιάτο σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου, είναι ιδιαίτερο και γευστικό νομίζω!!! Φιλιά!!! Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  10. Εγω συνηθως τα πεταω τα φυλλα, να ενας ωραιος τροπος για να τα εκμεταλευτω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά, είναι ένα τρόπος να εκμεταλευτείς όλο το παντζάρι, από το βολβό μέχρι τα φύλλα!!! Καλημέρα, Σοφία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να την δοκιμάσω! Ακούγεται και φαίνεται πολύ νόστιμη! Είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι να σου αρέσει, Αναστασία μου!!! Είναι διαφορετική...:) Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή