Τα muffins, ως αμερικάνικη πρωτοτυπία έχουν διαδοθεί σε όλον το κόσμο, όπως
οι περισσότερες συνήθειες των
Αμερικανών. Ενώ τα περισσότερα trends που μας έχουν έρθει από την Αμερική δεν είναι και ότι καλύτερο θα
μπορούσαμε να υιοθετήσουμε σαν λαός, αυτά τα κεκάκια μπορώ να πω ευτυχώς έχουν
γίνει μόδα στη χώρα μας. Είναι μικρά, νόστιμα, μπορούν να είναι γλυκά ή αλμυρά και
σε βγάζουν ασπροπρόσωπο σε πολλές μα πολλές περιπτώσεις!
Υλικά:
½ βιτάμ
½ κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ baking powder
½ κούπα γάλα
ξύσμα ½ πορτοκαλιού
ξύσμα ½ λεμονιού
1 βανίλια
σταγόνες σοκολάτας
12 χάρτινες θήκες για muffin
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και
τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και
λεμονιού, το γάλα, το baking powder
και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3’ με 4’ λεπτά.
Στο ειδικό ταψί για muffins, τοποθετούμε τις
χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα. Βάζουμε τόσο μείγμα σε κάθε θήκη, ώστε
να καλύπτει τα 2/3 της θήκης. Προσθέτουμε με προσοχή σε κάθε muffin μερικές σταγόνες σοκολάτας και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20’ λεπτά περίπου. Τα muffins είναι έτοιμα όταν
βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή.
Τα αφήνουμε 5’ λεπτά στις φόρμες
να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Εκπληκτική συνταγή! Μπράβο σας! Έγιναν τρομερά αφράτα και γευστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ! χαίρομαι που σου άρεσαν! καλή χρονιά!!! :)
ΔιαγραφήΚαταπληκτικά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ!!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτικά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα βγαίνουν; Γύρω 15-20 ή λιγότερα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή συνταγή, αλλά πόσα βγαίνουν, περίπου 10-15, περισσότερα ή λιγότερα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας! Ευχαριστώ πολύ! Βγαίνουν 12 με 14 περίπου...
Διαγραφή