Παρακολουθώ
τον Jamie από τότε που ξεκίνησε τις εκπομπές του Naked Chef…δηλαδή από το 1998-1999!!! Τον θεωρώ
έναν από τους top
chef στον κόσμο… οι συνταγές του είναι
πραγματικά εύκολες, γρήγορες και νοστιμότατες, όπως λέει κι ο ίδιος “cooking must be a laugh, simple, tasty and fun”!!! Η σημερινή παντζαροσαλάτα είναι παραλλαγή
μιας συνταγής του Jamie,
από μια εκπομπή της σειράς 30’s
minutes meals. Δοκιμάστε τη, νομίζω πως θα σας αρέσει!!!
Υλικά:
- 6 μέτρια παντζάρια
- 150γρ τυρί φέτα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα παντζάρια. Αφαιρούμε τα φύλλα τους και κρατάμε τα μεγάλα κοτσάνια τα οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Παίρνουμε ένα-ένα παντζάρι και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200ο C, σχεδόν για 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσουν καλά. Μπορούμε να ελέγξουμε αν ψήθηκαν, όταν τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και αυτό να μπαίνει εύκολα από τη μια άκρη ως την άλλη.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εντωμεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοτσάνια, μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κοτσάνια και τις φέτες παντζαριού, θρυμματίζουμε το τυρί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, βαλσάμικο και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Οτιδήποτε φέρει την υπογραφή του αγαπημένου Jamie, αποτελεί από μόνο του εγγύηση για το γευστικό αποτέλεσμα. Τώρα από ευτυχή σύμπτωση τυχαίνει να έχω παντζάρια, οπότε μπορώ να δοκιμάσω τη συνταγή σου το μεσημέρι. Ευχαριστώ Λία για την ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να σου αρέσει Νανά!!! καλή εβδομάδα!!!
ΔιαγραφήΠολυ την εκτιμω!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Είναι νόστιμη...!!!!καλό βράδυ!!!
ΔιαγραφήΓρήγορα κι απλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν βλέπω τηλεόραση και έχω δει πολύ λίγα επεισόδια από το 30’s minutes meals και μόνο.
Καλή Κυριακή
Καλή εβδομάδα, Ξανθή!!!
ΔιαγραφήΑπό τις αγαπημένες μου σαλάτες! Είναι και η βάση για ένα σούπερ ντίπ που έχω στο μπλογκ. Αν περισσέψει τίποτα (λέμε τώρα) από τη σαλάτα, κατευθείαν στο μούλτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπαίνω να δω το ντιπ σου...καλή εβδομάδα, Ελένη!!!
ΔιαγραφήΑφού είναι από τα χεράκια του Jamie και τα δικά σου θα μ' αρέσει σίγουρα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ευχαριστώ Πέπη!!! Φιλιά!!!
ΔιαγραφήΕγώ από τότε που την ανακάλυψα άρχισα να τρώω παντζάρια! Είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ, Χρύσα και εγώ το ίδιο... :):) Καλή εβδομάδα!!!
ΔιαγραφήΕμένα που μ' αρέσουν τα παντζάρια πρέπει να την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, να τη δοκιμάσεις...ελπίζω να σου αρέσει!!!
ΔιαγραφήΓρήγορο, εύκολο και νοστιμότατο! Λατρεμένα παντζαράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Indeed!!! :):) Καλό απόγευμα, Αναστάσια!!! Φιλιά πολλά!!!
ΔιαγραφήΤα λατρεύω! Και με φέτα ακόμα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Κική!!!
Διαγραφήi dont read greek so i dont understand any of this but i found your blog through Sallys baking addiction and was curious :-) your pictures are really nice !
ΑπάντησηΔιαγραφήHello, Mo!!! nice to meet you!!! thank you very much!!! I have a translator if you are interested in any of my recipes...:)
ΔιαγραφήΛατρεύω τον Jamie κι εγώ. Πράγματι ότι έχω μαγειρέψει δικό του είναι πολύ νόστιμο ή μου ταιριάζει εμένα πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω και τα παντζάρια και την φέτα αρα η συνταγή σου είναιότι πρέπει για μένα.
Φιλιά!
Δοκίμασε τη και πες μου!!! Καλό απόγευμα!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή