Καλησπέρα
σε όλους!!! I
am back!!! Σας έλειψα λιγάκι?
Ξέρω
ότι η απουσία μου τρεις μήνες τώρα δεν είναι και ότι καλύτερο για το profile μου, αλλά τι να κάνω?!!! Από τη μια η μετακόμιση,
η αργοπορία σύνδεσης στο internet λόγω
μετακόμισης, το πρόβλημα που προέκυψε με τον υπολογιστή μου και από την άλλη
κάποια πολύ προσωπικά ζητηματάκια, με πήγαν λίγο πίσω… ευτυχώς επανήλθα και
είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό…
Ας
ξεκινήσουμε λοιπόν τη νέα χρονιά με μια πολύ νόστιμη συνταγή για μηλοπιτάκια!!!
Μμμμμ…
Μηλοπιτάκια!!! Αγαπημένη συνταγή που τόσα χρόνια έκρυβε ένα μυστικό στη
δοσολογία και το ανακάλυψα πρόσφατα!!! Ενώ λοιπόν αναρτιόμουν πως αυτή η ζύμη
γινόταν αφράτη όταν την έκανε η θεία μου και όταν την έκανα εγώ όχι, μου έσκασε το μυστικό:
–
“Η
συνταγή έχει ένα γιαούρτι αλλά εγώ βάζω δυο”
–
“Τι
μας λες?!!! Και γιατί γράφεις ένα, παρακαλώ?”
Μου θύμισε λίγο την “Πολίτικη Κουζίνα”
που η θεία τάδε δεν έλεγε το μυστικό της νοστιμιάς των πιάτων της. Αστειεύομαι,
δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, παρά μόνο η δική μου αφηρημάδα που όταν την έβλεπα
να τα φτιάχνει ήμουν κάπου αλλού…Τη «τσακώσαμε» λοιπόν και σας τη δίνω!!!
Δοκιμάστε τα!!!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 βιτάμ
- 2 γιαούρτια
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φακελάκι baking powder
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
Για τη γέμιση:
- 2 μήλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε
τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο τρίφτη χειρός. Ρίχνουμε
τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στο μείγμα του βουτύρου, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το bakingpowder και το αλεύρι.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στο μείγμα του βουτύρου, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το bakingpowder και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα
ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε
ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0.5 εκ. περίπου. Με τη
βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε κομμάτια ζύμης. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού
γέμιση και το κλείνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο
C βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν. Σερβίρουμε τα μηλοπιτάκια ζέστα ή κρύα.
Καλώς την και βέβαια μας έλειψες πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε για τη γλυκιά σου επάνοδο!!
Σε ευχαριστώ, Ξανθή μου!!! Καλό απόγευμα!!!
ΔιαγραφήWelcome back!!! Και με πόσο ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τις πανέμορφες φωτογραφίες σου!
Φιλιά!
Thank you, Χρύσα!!! Φιλιά!!!
ΔιαγραφήΚαλώς την!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυναμική επιστροφή, με τόσο νόστιμη συνταγή και με το μυστικό της θείας!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ, Έλενα!!! Φιλιά!!!
ΔιαγραφήΕπιτέλους Λία!!! Είχα αρχίσει να ανησυχώ. Χαίρομαι πολύ που επέστρεψες ορεξάτη και μας ετοίμασες μηλοπιτάκια. Τώρα δεν ξέρω αν η θεία σου έκανε καλά που σου εμπιστεύτηκε το μυστικό της αλλά χαίρομαι πολύ που εσύ το μοιράστηκες μαζί μας. Καλή συνέχεια από εδώ και πέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Σε ευχαριστώ, Νανά μου!!! Να σου πω την αλήθεια, είχα αρχίσει και εγώ να ανησυχώ...χιχιχι!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΚαλώς μας ήλθες και πάλι Λία! Εσύ να είσαι καλά και μην ανησυχείς καθόλου για το προφίλ σου, δε σε ξεχάσαμε όπως βλέπεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μηλοπιτάκια φαίνονται υπέροχα, με ένα γιαούρτι έκανα κι εγώ αυτή τη ζύμη, χαίρομαι που τώρα έμαθα το μυστικό!
Πολλά - πολλά φιλιά!
Καλώς σας βρήκα, Έφη μου!!! Χαίρομαι που δε με ξεχάσατε και χαίρομαι να μοιράζομαι τα μυστικά μου μαζί σας!!! Φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες πίσω! Ωραία τα μηλοπιτάκια σου, θα πάρω μερικά... χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα!!! όσα θέλεις, καλοφάγωτα!!! ;):)
ΔιαγραφήΚαλώς το κορίτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σε ξαναβρίσκω, ελπίζω όλα να είναι καλά τώρα!
Γέλασα πολύ με τη θεία και τα γιαούρτια της!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ, Ερμιόνη μου...ναι, όλα καλά!!! Καλή σου μέρα!!! :):)
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Πολύ ωραία παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα με κάνεις να δοκιμάσω να φτιαξω και γω μηλοπιτάκια, που δεν τα εχω και σε μεγάλη εκτίμηση!
Καλως σας βρήκα :)
http://fetoula.blogspot.gr/
Καλώς ήρθες, Αριάδνη!!! Σε ευχαριστώ πολύ! Νομίζω πως αξίζει να τα δοκιμάσεις...και ελπίζω η συνταγή να βοηθήσει να ανεβούν ένα σκαλοπατάκι στην εκτίμηση σου! :):)
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Χρόνια πριν ειχα φάει τρελό κολλημα με τετοιου ειδους μηλοπιτακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι να μη φας κόλλημα?!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή