Υλικά:
·
1 χοιρινό κότσι
Για τη μαρινάδα:
·
1 κούπα κόκκινο κρασί
·
½ κούπα ελαιόλαδο
·
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
·
θυμάρι
·
δενδρολίβανο
Για τη σάλτσα:
·
το ζουμί που έβγαλε το κρέας
·
1-2 κ.σ. αλεύρι ή corn flour
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε
το κότσι. Το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια και του κάνουμε μικρές χαρακιές εδώ
και εκεί με ένα μαχαίρι.
2. Το
αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε θυμάρι, δενδρολίβανο και το βάζουμε σε ένα βαθύ
δοχείο με καπάκι.
3. Προσθέτουμε
το κρασί και το ελαιόλαδο και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
4. Το
βγάζουμε από το ψυγείο και το τοποθετούμε στη γάστρα με τα υγρά από τη
μαρινάδα.
5. Προσθέτουμε
λίγο νερό, κλείνουμε τη γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο.
6. Ψήνουμε
το κότσι στους 150ο C,
για 4 ώρες.
7. Αφαιρούμε
το καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα στους 200ο C.
8. Ετοιμάζουμε
τη σάλτσα. Βγάζουμε το κότσι σε μια πιατέλα και παίρνουμε το ζουμί που έμεινε
στη γάστρα και το σουρώνουμε.
9. Σε
μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζουμί και το αλεύρι (ή corn flour). Ανακατεύουμε καλά με
το σύρμα, μέχρι να πήξει και να μην έχει σβόλους.
10. Περιχύνουμε
το κότσι με τη σάλτσα και το σερβίρουμε με πατάτες, φούρνου ή τηγανιτές.
Καλημέρα Olive, καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω στο νόστιμο σπιτάκι σου!
Και πέφτω και σε φαγάκι, σκέτο πειρασμό!
Καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο!!
Καλό απόγευμα!
Καλησπέρα, Έλενα, καλώς ήρθες!!! σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!καλό σου βράδυ!!!
ΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο και καλομαγειρεμένο! Και οι πατάτες είναι το ιδανικό του συνοδευτικό!
Φιλιά!
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!!! σε ευχαριστώ πολύ!!! και το δικό σου φαγάκι, φαίνεται γευστικότατο, από ότι είδα!!! φιλιά!!! καλό βράδυ!!!
ΔιαγραφήΕίναι 23.18 το βράδυ και έχω φάει καλά αλλά μια μικρή σιελόρροια την έπαθα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή:) Καλημέρα, Παναγιώτη!!!
ΔιαγραφήMou trexoun ta salia!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι :):) Φιλιά Peps!!! Καλή σου μέρα!!!
ΔιαγραφήΤο πιο όμορφο και εγκληματικό κότσι της πιάτσας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Λία, δολοφόνε! :)
Z.
χαχαχα!!! Φιλιά πολλά, Ζ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλώνω ότι έχω ερωτευθεί την πρώτη φωτογραφία!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Νομίζω πως θα το ερωτευτείς πραγματικά όταν το φας... Φιλάκια, Αναστασία μου!!! Καλή σου μέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Λια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτη φορα περναω απο την virtual κουζινα σου.
Υπεροχα μαγειρεμενο το κοτσι σου και καταπληκτικη φωτογραφιση!
Σε ευχαριστώ πολύ, Μαρίνα!!! καλώς μας ήρθες!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Λία, το κότσι σου μοιάζει πεντανόστιμο! Η φωτογραφία καταπληκτική, σε προϊδεάζει για τη γεύση του πιάτου. Πιστεύω ότι αν βάλεις εσύ το κύριο πιάτο κι εγώ το επιδόρπιο, θα έχουμε ένα υπέροχο γεύμα. Φιλιά, Νανά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝανά, νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο!!! Ίσως δυσκολευτούμε λίγο να σηκωθούμε από το τραπέζι, αλλά θα το απολαύσουμε σίγουρα! ;) Φιλιά!!! Καλό απόγευμα!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Olive! Το κότσι φαίνεται πραγματικά πολύ λαχταριστό, και το μπλογκο-σπιτάκι σου ακόμα καλύτερο!!!Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες, Εύη!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!! φιλιά!!!
Διαγραφή