Τόσες φορές που φάγαμε γαύρο
μαρινάτο στα τσιπουράδικα, δεν θα ήταν κρίμα να μη το έχουμε και στο σπίτι μας?
Αποφάσισα, λοιπόν, να το φτιάξω προχθές που περιμέναμε παρέα για ουζάκι και
πραγματικά άξιζε το κόπο!!!είναι εκπληκτικός ψαρομεζές και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!!!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε, τώρα που έσφιξε ο καιρός και τα τσιπουράδικα έχουμε
αρχίσει να τα κόβουμε. Άλλωστε, ένα ουζάκι με μεζέ, θα σας βοηθήσει να
ζεσταθείτε!!! Καταραμένη ακρίβεια!!!
Υλικά:
·
½ κιλό γαύρος
·
χονδρό αλάτι
·
ξύδι ή λεμόνι
·
2 σκελίδες σκόρδο
·
μπούκοβο
·
δενδρολίβανο
·
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε
το γαύρο. Βγάζουμε το κεφάλι και τα εντόσθια. Παίρνουμε ένα-ένα γαύρο, τον ανοίγουμε
σιγά-σιγά μέχρι να εμφανισθεί το κοκαλάκι του και το αφαιρούμε.
2. Στη
συνέχεια, πλένουμε καλά τα φιλέτα του γαύρου και τα στρώνουμε σε ένα δοχείο, το
ένα δίπλα στο άλλο. Καλύπτουμε τα φιλέτα με χοντρό αλάτι και ξύδι ή λεμόνι (αν τα
ψάρια είναι πολλά μπορούμε να τα βάλουμε σε στρώσεις μέσα στο δοχείο).
3. Τα
βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή έως ότου η σάρκα τους γίνει
άσπρη.
4. Έπειτα,
τα ξεπλένουμε, ώστε να φύγει το πολύ αλάτι και το ξύδι και τα τοποθετούμε πάλι
σε δοχείο με ψιλοκομμένο σκόρδο, δενδρολίβανο και μπούκοβο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να τα καλύψει.
5. Σε
αυτή τη φάση μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο ή να τα σερβίρουμε.
Πάρα πολύ όμορφο πιάτο, μερακλίδικο και υπέροχα φωτογραφημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ Λία!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ερμιόνη μου!!! καλό ΣΚ και σ'εσένα εύχομαι!!! φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου ορεκτικά και το παρουσίασες τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Peps!!! καλώς μας ήρθες και καλή σου μέρα!!!
Διαγραφή...και τι παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘες δεν θες θα το δοκιμάσεις οπωσδήποτε αυτό το πιάτο και μόνο από την ομορφιά του!
Μεριδούλα μη δώσεις στην Peps, μόνο σ΄εμένα εκείνη το φτιάχνει συνέχεια και το τρώει μόνη της!...:)
Z.
Σε ευχαριστώ πολύ, Ζ!!! έχει μπόλικο για όλους, κoρίτσια!!! όποτε θέλετε :)
Διαγραφήxaxaxxaxaxaxaxa!
ΔιαγραφήPoli omorfi parousiasi!! Pragmatika sou anoigei tin orexi gia ouzaki!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες spoon stories!!! σε ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτικη παρουσιαση
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφωνω στο ελαιολαδο για τη φυλαξη γιατι παγωνει στο ψυγειο
Έχεις δίκιο...αλλά δεν αργεί να ξεπαγώσει...καλημέρα και καλωσήρθες!!!
ΔιαγραφήΤελεια παρουσιαση
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Διαγραφή