Τα
λαχανικά στο φούρνο είναι μια συνταγή εύκολη και κατάλληλη για να καταναλωθούν
τα λαχανικά που περίσσεψαν ή δεν αρκούν κάποια από αυτά για ένα πλήρες γεύμα
και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Συνδυάστε τα, κάτι σαν το τουρλού στο φούρνο.
Γίνονται νόστιμα, είναι υγιεινά και με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, τώρα το
καλοκαίρι είναι ότι πρέπει!
Υλικά:
2
μελιτζάνες
2
πιπεριές Φλωρίνης
2
πράσινες πιπεριές
250γρ
φρέσκα φασολάκια
250γρ
αρακά
3
καρότα
1
κ.γ κουρκούμι
αλάτι
φρεσκοκομμένο
πιπέρι
1
κ.γ θυμάρι
1
κ.γ δενδρολίβανο
½
κ.γ ρίγανη
½
κούπα ελαιόλαδο
½
κούπα νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε
τα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες, ενώ τα καρότα και τις
πιπεριές σε ροδέλες.
Σε
ένα ταψί βάζουμε τα λαχανικά μας και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το νερό και το
ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο
C για 1 ώρα περίπου. Έπειτα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε
να πιεί τα υγρά του, για ακόμη ½ ωρίτσα.
Σερβίρουμε
το φαγητό ζεστό με στραγγιστό γιαούρτι.
Τελεια ιδεα για τα διαφορα λαχανικα που εχω στο ψυγειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή