Να σας πω την αλήθεια τις
πιτούλες αυτές τις έκανα σκεφτόμενη τα ποντιακά περέκ με κιμά. Δεν έχουν καμία
σχέση τα περέκ με κιμά με αυτές τις πιτούλες αλλά μπορώ να συμβιβαστώ μέχρι να
φάω ένα ποντιακό περέκ κάποιααα στιγμή!!! Αν βρείτε φύλλο περέκ, δοκιμάστε τες
και αν έχετε γιαγιά ή μαμά Πόντια που ξέρει, είστε άρχοντες!!!
Υλικά:
Για τη γέμιση:
1 κιλό κιμάς
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια
4 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 κ.γ θυμάρι
1 κ.γ δενδρολίβανο
½ κ.γ ζάχαρη
ελαιόλαδο
250γρ τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
3 κ.σ ξύδι
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
2 κούπες νερόΕκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις
κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε τις τομάτες στον τρίφτη χειρός. Σε ένα
τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κιμά. Προσθέτουμε τις
πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει καλά και να μην έχει σχεδόν
καθόλου υγρά.
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη
φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά
της ζύμης και τα πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει
στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε
φύλλο. Καλύπτουμε τη μεγαλύτερη επιφάνεια του φύλλου με γέμιση και το κλείνουμε
από όλες τις πλευρές σαν φάκελο. Το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε σε
αλευρωμένη επιφάνεια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη
μας. Τηγανίζουμε τις πιτούλες σε αρκετό λάδι.
Σερβίρουμε τις πίτες ζεστές με
σαλάτα.
Μπορείτε αν θέλετε, πριν γεμίσετε
τις πίτες, να προσθέσετε τυρί φέτα στη γέμιση, γίνονται πολύ νόστιμες.
Γιαμι! Τι νοστιμη που φαινεται... Αχ! Αναστατωθηκα παλι απογευματιατικα...
ΑπάντησηΔιαγραφήmia periigisi sto site me tis laxtaristes syntagies kai tis fotografies kai trexoun ta salia mou
ΑπάντησηΔιαγραφή