Όσο εύκολη και αν είναι αυτή η
συνταγή, για κάποιον που δεν ξέρει κατά που πέφτει η κουζίνα (όπως η αφεντιά
μου, παλιότερα) είναι κομματάκι δύσκολη. Θυμάμαι την πρώτη φορά που μείναμε με
τον παππού μου στο σπίτι, μόνοι, χωρίς φαγητό, είπαμε να τηγανίσουμε πατάτες.
Το αποτέλεσμα βέβαια το φαντάζεστε… Φάγαμε καμένες πατάτες, τα αυγά ήταν
περιττά!
Υλικά:
8-10 μέτριες πατάτες
8 αυγά
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις
πατάτες. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο
να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε. Τις βγάζουμε σε
απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι τους.
Αφαιρούμε το ελαιόλαδο και
ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στο
μείγμα των αυγών αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε
μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή με
φέτα.
Αυτή την ομελέτα θέλω να τη φάω από το τηγάνι….
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες! Καλά όταν πεινάς το τηγάνι φαίνεται ιδανικό!
Διαγραφή