Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Τυροκούλουρα

Τυροκούλουρα

Κορίτσια κι αγόρια, τα κουβαδάκι μας και παραλία! Νομίζω πως ήρθε τελικά το καλοκαίρι, και ένας μίνι καύσωνας, όπως άκουσα, για αυτή την εβδομάδα. Σας προτείνω σήμερα λοιπόν, μαζί με τα κουβαδάκια και μια συνταγή για πανεύκολα τυροκούλουρα, για να μη πεινάσετε εσείς και τα παιδάκια σας τόσες ώρες με παιχνίδι στο νερό... θυμάστε τότε που αμάν κάναμε, τουλάχιστον εγώ, να πάμε στη θάλασσα ολοήμερη εκδρομή με τα ταπεράκια μας αγκαζέ... δεν ξέρω για εσάς, εμένα μου έχει μείνει αποθημένο, το ολοήμερο μπάνιο, αυτό που όσες φορές έμπαινες στο νερό το μετρούσες για ακόμη ένα, κι ακόμη ένα...χαχαχα!!! Για να μη σας κουράσω άλλο, δείτε τη συνταγή και καλή επιτυχία!!! Καλό καλοκαίρι λοιπόν και μη ξεχνάτε να μετράτε τα μπάνια και τα παγωτά, ε?!!!

Υλικά:

Για τη ζύμη:
1 γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 βούτυρο “ΟΛΥΜΠΟΣ” (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 baking powder
Οσο αλεύρι πάρει γ.ο.χ.
Για τη γέμιση:
φέτα
edam (ή όποιο άλλο τυρί σας περισσεύει)
(από μια κουταλιά σε κάθε πιτάκι)
Από πάνω:
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. νερό
παπαρουνόσπορο (ή σουσάμι)

Εκτέλεση:

Σ΄ένα μπολ βάζω το γιαούρτι με το βούτυρο και τα χτυπάω με το μίξερ, προσθέτω το αυγό ενώ συνεχίζω να χτυπάω το μείγμα και τέλος προσθέτω και το baking powder. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνω μέχρι να πάρω μια ζύμη μαλακή, που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα.

Τυροκούλουρα Διαδικασία

Χωρίζω τη ζύμη μου και ζυγίζω 70 γραμμαρία για κάθε κουλούρι. Ανοίγω το κάθε ζυμαράκι με τα χέρια, βάζω στο καθένα 1 κ.σ. από το μείγμα των τυριών. Κλείνω τις άκρες τις ζύμης για να μη φύγει η γέμιση, κάνοντας μπαστουνάκια και τα τυλίγω.

Τυροκούλουρα Διαδικασία

Σ'ένα μπολάκι ανακατεύω τον κρόκο αυγού με το νερό. Βάζω λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί, του φούρνου, κατά προτίμηση, τοποθετώ πάνω τα τυροκούλουρα και τα αλοίφω με το μείγμα του αυγού. Στο τέλος πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο. 

Τυροκούλουρα Διαδικασία

Με αυτές τις αναλογίες εγώ έβγαλα 10 τυροκούλουρα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Τυροκούλουρα


1 σχόλιο: