Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Ρεβυθοκεφτέδες

Ρεβυθοκεφτέδες
Ρεβυθοκεφτέδες προσπάθησα να κάνω το καλοκαίρι, αλλά ήταν σκέτη αποτυχία, τόσο από εμφάνιση, όσο και από γεύση. Τους άφησα λοιπόν και εγώ στα αζήτητα με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα τους ξαναδοκιμάσω. Επειδή λοιπόν γενικά δεν μου αρέσει να αφήνω εκκρεμότητες, είπα να τους ξαναπροσπαθήσω. Αυτή τη φορά άλλαξα τη συνταγή τους, πρόσθεσα και αφαίρεσα κάποια υλικά και τους πέτυχα!!! Επιτέλους… Δοκιμάστε τους και πείτε μου εντυπώσεις!!!

Υλικά:
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι Καγιέν
  • 1/4 κ.γ. κάρυ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¾ κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο ή κασέρι Μυτιλήνης
  • 2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνι
Ρεβυθοκεφτέδες Υλικά

Ρεβυθοκεφτέδες Διαδικασία
Εκτέλεση:
  1. Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς σε νερό με 1 κουταλάκι αλάτι. 
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και προσθέτουμε ½ κουταλάκι σόδα, ανακατεύουμε  και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου. 
  3. Έπειτα τα ξεπλένουμε πάλι να φύγει η σόδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, να τα σκεπάζει. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και τα ξαφρίζουμε. 
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ. Καλό είναι να τα βάζετε σε δόσεις για να αλεσθούν όσο γίνεται καλύτερα. 
  5. Χτυπάμε επίσης στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τις πιπεριές. 
  6. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αλεσμένα ρεβύθια, το μείγμα των κρεμμυδιών, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, κεφαλοτύρι, αυγό, το μπαγιάτικο ψωμί περασμένο από το μπλέντερ και το αλεύρι. 
  7. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα το λιγότερο 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. 
  8. Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. 
  9. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
  10. Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και σαλάτα εποχής.
Ρεβυθοκεφτέδες



25 σχόλια:

  1. Μμμ... ενδιαφέρουσα η επιλογή υλικών σου αγαπητή Λία!
    Είναι ιδιαίτεροι και άκρως σπιρτόζικοι οι κεφτέδες σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Ερμιόνη μου!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Οι πικάντικοι ρεβυθοκεφτέδες σου με την προσθήκη τριμμένου τυριού ξεφεύγουν από τους συνηθισμένους και φαίνονται υπέροχοι. Λες να γίνουν το ίδιο νόστιμοι αν τους ψήσω στο φούρνο αντί να τους τηγανίσω; Όπως και να 'χει, σίγουρα θα τους δοκιμάσω. Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τους έφτιαξα είχα στο μυαλό μου τους κολοκυθοκεφτέδες που εγώ βάζω κεφαλοτύρι μέσα στο μείγμα τους. Η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψαν λίγο γιατί είναι μαλακοί και τελευταία στιγμή σκέφτηκα το ψωμί το οποίο βοήθησε πολύ νομίζω!!! Θα περιμένω εντυπώσεις...Φιλιά πολλά, Νανά!!!

      Διαγραφή
  3. Από τους πιο αγαπημένους μας ψευτοκεφτέδες είναι οι ρεβυθοκεφτέδες, και οι δικοί σου δείχνουν ωραιότατοι!
    Εγώ βάζω και λίγη μαντζουράνα, νομίζω είναι το μυρωδικό που τους ταιριάζει πάρα πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί όχι, ωραία ιδέα, θα τους δοκιμάσω και με ματζουράνα!!! Φιλιά, Έλενα και καλή εβδομάδα και σε 'σένα!!!

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται υπέροχοι! Τους έχεις βάλει τόσο ταιριαστά υλικά που πρέπει να είχαν απόλυτη επιτυχία!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, ναι!!! πέτυχαν Αγγελική!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω δοκιμάσει ρεβιθοκεφτέδες αλλά οι φωτογραφίες με 'ψήνουν' να τους δοκμάσω. Μ' αρέσει η προσθήκη τυριού.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους δοκιμάσεις και ελπίζω να σου αρέσουν... η πρώτη συνταγή δεν θα σου άρεζε σίγουρα...:):) Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. Πρέπει να είναι νοστιμότατοι! Η παρουσίαση τους είναι υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με όλα αυτά τα υλικά που έβαλες, σίγουρα θα έγιναν νόστιμοι!
    Σε κάποιες συνταγές μουλιάζουν τα ρεβύθια χωρίς να τα βράσουν, έτσι όμως όπως τους έκανες θα ήταν και καλύτεροι για το στομάχι, και με πιο απαλή γεύση.
    Καλά να περνάς Λία! Χάρηκα που γνωριστήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη, καλωσήρθες!!! πιστεύω ότι αν βράσουν τα ρεβύθια είναι σίγουρα καλύτερα και για να αλεσθούν... Κι εγώ χάρηκα που γνωριστήκαμε και ελπίζω να τα ξαναπούμε!!! :)

      Διαγραφή
  8. Δείχνουν πολύ νόστιμοι και πολύ αφράτοι!Μου αρέσουν όλα τα υλικά που περιέχουν οι ρεβυθοκεφτέδες σου Λία μου και δένουν τέλεια μεταξύ τους!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Ελένη μου, μετά από τη πρώτη απογοητευτική προσπάθεια, έδεσαν!!! Φιλιά πολλά!!! Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσει η προσθήκη πιπεριάς και τυριού!!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του πάει νομίζω Ξανθή, του κεφτέ!!! Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  10. τα ρεβύθια σκέτα δεν τα ρώω με τίποτα, τους ρεβιθοκεφτέδες τους τσακίζω αλύπητα !! ειναι ωραίοι σε αραβικές πιτούλες με ντομάτα γιαούρτι μαρούλι και μουστάρδα! ανατολίτικη γεύση! εγω δεν βάζω ψωμί μεσα! θα δοκιμάσω κ αυτη την εκδοχή γτ βλέπω οι δικοί σου ειναι πιο αφράτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!! είδα στη πορεία της συνταγής ότι ήθελαν κάτι για να τους πλάσω πιο εύκολα, και πρόσθεσα ψωμί...ήταν καλή ιδέα τελικά!!! Αν τους κάνεις περιμένω εντυπώσεις!!!

      Διαγραφή
  11. Απο εμφάνιση σκίζουν... φανταζομαι και απο γευση!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα υλικά, η εκτέλεση και οι φωτογραφίες δείχνουν αν θα είναι καλή η συνταγή!
    Συγχαρητήρια! Έφτιαξα τα κεφτεδάκια χθες το βράδυ και ήταν υπέροχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν, Ειρήνη!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!! Φιλιά!!! :)

      Διαγραφή
  13. ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΦΝΟΥ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ .ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή