Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Μπαρμπουνοφάσουλα πικάντικα στο φούρνο

Τα μπαρμπούνια, μπαρμπουνοφάσουλα ή χάντρες βρίσκονται άφθονα στους πάγκους των παραγωγών την περίοδο του καλοκαιριού. Είναι νόστιμα, έχουν γλυκιά γεύση, ωραίο χρώμα και μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο παππούς μου ερχόταν στο σπίτι με γεμάτες τις σακούλες μπαρμπουνοφάσουλα, τα καθάριζαν με τη γιαγιά μου και τα φυλούσαν στην κατάψυξη. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ! Η πρώτη φορά που έφαγα μπαρμπούνια ήταν πριν ένα χρόνο που αναγκάστηκα να τα μαγειρέψω. Ήταν τέλεια!

Υλικά:

½ κιλό φασόλια (μπαρμπούνια)
1 κρεμμύδι
4 ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ κ.γ μπούκοβο
½ κ.γ ζάχαρη
 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε τη ντομάτα και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπεριά. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Βάζουμε τα φασόλια  σε μια γάστρα, προσθέτουμε τη σάλτσα, 1 κούπα νερό και τα ανακατεύουμε.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου