Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα


Ήρθε λέει από τη Βραζιλία. Τη μετέφερε ο Χριστόφορος Κολόμβος στην Ευρώπη, πριν από 500 χρόνια και έναν αιώνα αργότερα ευδοκίμησε στα χώματα του νομού Φλωρίνης και της ευρύτερης περιοχής.

Για εμένα, οι πιπεριές Φλωρίνης είναι οι πιο νόστιμες πιπεριές, ever!!! Μπορείς να τις μαγειρέψεις με πολλούς τρόπους. Αφήνουν μια γλύκα σε όποιο φαγητό μπουν, κάνοντας το  πιο γευστικό. Γεμιστές με φέτα είναι ένα πολύ καλό ορεκτικό. Δοκιμάστε το!!!


Υλικά:


8 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης

7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

300γρ. τυρί φέτα

2 κ.γ ρίγανη

2 κ.σ ελαιόλαδο

φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Σε ένα μπολ  ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.




Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις κλείνουμε με το καπάκι τους και μια οδοντογλυφίδα.

Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου