Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Muffins Βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας


Τα muffins, ως αμερικάνικη πρωτοτυπία έχουν διαδοθεί σε όλον το κόσμο, όπως οι  περισσότερες συνήθειες των Αμερικανών. Ενώ τα περισσότερα trends που μας έχουν έρθει από την Αμερική δεν είναι και ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε σαν λαός, αυτά τα κεκάκια μπορώ να πω ευτυχώς έχουν γίνει μόδα στη χώρα μας. Είναι μικρά, νόστιμα, μπορούν να είναι γλυκά ή αλμυρά και σε βγάζουν ασπροπρόσωπο σε πολλές μα πολλές περιπτώσεις!

Υλικά:

½ βιτάμ
½ κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2  κούπες αλεύρι
1 κ.σ baking powder
½ κούπα γάλα
ξύσμα ½ πορτοκαλιού
ξύσμα ½ λεμονιού
1 βανίλια
σταγόνες σοκολάτας
12 χάρτινες θήκες για muffin


Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το γάλα, το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3’ με 4’ λεπτά.




Στο ειδικό ταψί για muffins, τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα. Βάζουμε τόσο μείγμα σε κάθε θήκη, ώστε να καλύπτει τα 2/3 της θήκης. Προσθέτουμε με προσοχή σε κάθε muffin μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20’ λεπτά περίπου. Τα muffins είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή.



Τα αφήνουμε 5’ λεπτά στις φόρμες να κρυώσουν και σερβίρουμε.




8 σχόλια:

  1. Εκπληκτική συνταγή! Μπράβο σας! Έγιναν τρομερά αφράτα και γευστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! χαίρομαι που σου άρεσαν! καλή χρονιά!!! :)

      Διαγραφή
  2. Πόσα βγαίνουν; Γύρω 15-20 ή λιγότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή συνταγή, αλλά πόσα βγαίνουν, περίπου 10-15, περισσότερα ή λιγότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή