Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Ψάρι Πλακί

Αυτή η συνταγή μου κόστισε. Βλέπετε, λόγω καιρού δεν είχε ψάρια και αυτά που ήταν “αραγμένα” στη βιτρίνα του ψαρά της γειτονιάς μας ήταν φωτιά και λάβρα!!! Τα λιθρίνια μου είπαν ότι τρώγονται τηγανητά. Εγώ τα δοκίμασα πλακί και σας διαβεβαιώνω ότι είναι νοστιμότατα.


Υλικά:
1 κιλό ψάρια (λυθρίνι, συναγρίδα, φαγκρί, σαργός)

3 ντομάτες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό ενός λεμονιού

1 φύλλο δάφνης

½ κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)

1 κ.γ θυμάρι

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό



Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα ψάρια (που μας έχει καθαρίσει ο ψαράς μας) και τα αλατίζουμε. 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Αλέθουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά στο μπλέντερ. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες. 


Σε ένα ταψί βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού, βάζουμε από επάνω τα ψάρια και περιχύνουμε τη σάλτσα της ντομάτα και της πιπεριάς. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα, σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη δάφνη, το μπούκοβο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνουμε στους 180ο C για 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου