Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Θαλασσινά σαγανάκι


Τεράστιο θέμα το κάναμε. Πότε θα έρθει το καλοκαίρι, συνεχώς βρέχει, δεν μπορούμε να πάμε για μπάνιο, ουφ! Ορίστε, ήρθε… η Αθήνα “φλέγεται” από τη ζέστη, δεν μπορείς να αναπνεύσεις και η θάλασσα πέφτει κομματάκι μακριά… Παρόλα αυτά, ας  μη γκρινιάζουμε, γιατί με τη φαντασία μας μπορούμε να πάμε παντού!!! Θαλασσινά σαγανάκι για μεζέ, παραγγελία για την κυρία με το σομπρέρο!!!ΕΦΤΑΣΕΕΕ!!!

Υλικά:
 
1 κιλό mix θαλασσινών (μύδια, καλαμαράκια, γαρίδες)

1 κούπα ελαιόλαδο

2 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι

2 σκελίδα σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

4 ντομάτες τριμμένες

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

1 κ.γ ρίγανη

1 κ.γ ζάχαρη



Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές Φλωρίνης και την καυτερή.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τις πιπεριές. Τα αφήνουμε να σοταριστούν.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την  τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν καλά και προσθέτουμε και το mix θαλασσινών (το οποίο μπορούμε να βρούμε σε σούπερ μάρκετ).

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5’ λεπτά ακόμη και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου