Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Παγωτό Βανίλια με Μερέντα και Πτι-Μπερ


Άλλο να σας το λέω και άλλο να το τρώτε! Δεν υπάρχει αυτή η γεύση… είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!! Προσοχή στις ποσότητες μόνο γιατί παχαίνει και δεν θέλω να σας παχύνω! Είναι πολύ απλή συνταγή και οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε άπειροι. Τώρα που το σκέφτομαι έχω και κάτι ακόμη στο μυαλό μου, γι’ αυτό stay tuned guys! Τα καλύτερα έρχονται!


Υλικά:

1 μεγάλο ζαχαρούχο γάλα

1 μεγάλο εβαπορέ

1 σαντιγί Morfat σε ανοξείδωτο κουτί

225γρ μερέντα

10-12 μπισκότα πτι-μπερ



Εκτέλεση:

Βάζουμε τη Morfat στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη χτυπάμε  στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5’ με 10’ λεπτά. Προσθέτουμε τα γάλατα σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Έπειτα από μια ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ για 1’ με 2’ λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 6 φορές, κάθε μια ώρα. Την τελευταία φορά προσθέτουμε τη μερέντα και τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε το μείγμα μας απαλά.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα είναι έτοιμο.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το παγωτό σε πλαστικά μπολάκια και να τα σκεπάσουμε με  μεμβράνη ή αν έχουμε θήκες παγωτού να τα βάλουμε σε αυτές.

Η βασική συνταγή βρίσκεται στο κουτάκι της Morfat. Η προσθήκη μερέντας και πτι-μπερ είναι δική μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου