Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Kοτόπουλο Πανέ My Way



Δεν θα έλεγα ότι είναι μια ακόμη συνταγή για κοτόπουλο πανέ, είναι μια πολύ καλή ιδέα που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε αν σας αρέσει το κοτόπουλο πανέ. Τη σκέφτηκα μια μέρα που δεν είχα φρυγανιά για το πανάρισμα του κοτόπουλου και είπα να πειραματιστώ με το ψωμί δυο ημερών που είχαμε στο σπίτι και με ότι άλλο υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο ψυγείο. Από τότε έτσι τρώμε το κοτόπουλο πανέ...


Υλικά:


1 στήθος κοτόπουλο (2 φιλέτα)

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

½ κόκκινη πιπεριά

100γρ. γραβιέρα Νάξου

½ κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. δενδρολίβανο

1 κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ πάπρικα γλυκιά

αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλεύρι

2 αυγά

λάδι για το τηγάνι



Εκτέλεση:

Πλένουμε το στήθος του κοτόπουλου, το κόβουμε σε μπουκές.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί ψιλοκομμένο, την πιπεριά, τη γραβιέρα, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά και σε ένα τρίτο βάζουμε το μείγμα του ψωμιού.

Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το ψωμί. Τα βάζουμε σε ένα τάπερ και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα τηγανίζουμε.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. 
Τα σερβίρουμε ζεστά.



Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και να τα ψήσετε στο φούρνο, με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται πιο τραγανά και πιο ελαφριά.

Επίσης, αν δεν έχετε γραβιέρα Νάξου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη γραβιέρα, γλυκιά κατά προτίμηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου