Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Σφουγγάτο στο φούρνο


Τι όμορφη μέρα!!!αν είστε κοντά στη θάλασσα, μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε μια βόλτα ή να κάνετε μπάνιο… αν πάλι βρίσκεστε μακριά πηγαίνετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, όχι απαραίτητα για ψώνια, αλλά ένα καφεδάκι δεν θα ήταν άσχημο!!! Σας έχω εύκολο φαγητό για σήμερα… χαρείτε τη μέρα σας και για να μην γκρινιάζει κανείς στην οικογένεια μια ομελέτα είναι ότι καλύτερο!!! Καλημέρα!!!




Υλικά:
8 αυγά
4 πατάτες
8 φέτες μπέικον
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
1-2 μέτριες ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 κούπα τριμμένο τυρί
1 κ.γ. ρίγανη
¾ κούπας γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μπέικον, τα μανιτάρια τις ντομάτες, τις πιπεριές, το τυρί και το γάλα. 
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στους 200ο C βαθμούς, για ½ ώρα περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου