Κέικ Αμυγδάλου με Σοκολάτα είναι ο τίτλος της
παρακάτω συνταγής στο συνταγολόγιο της μητέρας μου. Δεν σας λέει κάτι, ε?! Ούτε
εμένα, μέχρι που άρχισα να διαβάζω τα υλικά και σκόνταψα πάνω στη ΜΕΡΕΝΤΑ!
Τότε, ναι, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον! Όταν το δοκίμασα, θυμήθηκα τη διαφήμιση
της μερέντας! Θεϊκή Απόλαυση! Αλλάζω λοιπόν τον τίτλο, προκειμένου να μπείτε στον
πειρασμό να το δοκιμάσετε και εσείς…
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
1 βιτάμ
4 αυγά
1 κούπα γάλα
3 κούπες αλεύρι
1 baking powder
½ κ.γ κανέλα
¼ κ.γ γαρίφαλο
2 κ.σ κονιάκ
1 κούπα αμύγδαλα
500γρ μερέντα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και
τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το αλεύρι, το baking powder, γαρίφαλο και τη κανέλα
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3’ με 4’ λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα, 4
κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη
και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο
όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι και βγει στεγνό.
Αφήνουμε το κέικ για 5’ μέσα στη
φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη μερέντα.
Σερβίρουμε.
Δειχνει ελκυστικοτατο και με την προσθηκη μερεντας σιγουρα νοστιμοτατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓωγώ μου, καλως ήρθες!!! δεν περίμενα να είναι τόσο νόστιμο! η μερέντα πραγματικά το αποθεώνει! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΑχ, η μανούλα σου έκρυβε μεγάλο πειρασμό στο τετράδιο με τις συνταγές της! Δεν χορταίνω να κοιτάζω τη μερέντα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
:) :) Αναστασία μου, καλησπέρα!!! εγώ να δεις που τα είχα μπροστά μου και δεν ήξερα πως να τα αποφύγω. Οφείλω να ομολογήσω ότι έφαγα δυο.. ;)
ΔιαγραφήΕννοείται ότι η μερέντα με τράβηξε και εμένα από τη μύτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα Λία!
Ελπίζω να τα λέμε!
Καλώς ήρθες, Ερμιόνη!!! εννοείται εδώ είμαστε, για να τα λέμε! Καλό απόγευμα σου εύχομαι!
ΔιαγραφήΕμένα μου αρέσει ΚΑΙ το αμύγδαλο! Καλά, για τη μερέντα τι να πω; Λατρεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Κική!!! καλώς ήρθες!!! ΚΑΙ εμένα μου αρέσει το αμύγδαλο και γενικά οι ξηροί καρποί στα κέικ!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να φτιάξω τη συγκεκριμένη συνταγή, αλλά έχω δύο απορίες: πρώτη, το αμύγδαλο μπορώ να το κάνω σκόνη και να το βάλω μέσα; Και δεύτερη, αυτή τη στιγμή δεν έχω κονιάκ. Μπορώ να βάλω λικέρ βύσσινο ή καλύτερα να μη βάλω καθόλου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!!καλώς μας ήρθες,Emmeleia!!!Το αμύγδαλο,μπορείς αν θέλεις να το κάνεις σκόνη, εννοείται και μπορείς να βάλεις λικέρ βύσσινο, αντί κονιάκ ή να το παραλείψεις...
ΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Μου λύθηκαν όλες οι απορίες!
Διαγραφήμμμμ μου μυρίζει θαύμα γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα!!! Φιλιά πολλά!!!
Διαγραφή