Στην
ελληνική κουζίνα τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους. Ειδικά την περίοδο του
καλοκαιριού υπάρχουν σε αφθονία σε κήπους και μαναβικα! Μπορούν λοιπόν να
γίνουν και κεφτέδες! Όλα τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κεφτέδες,
αρκεί να συνδυαστούν κατάλληλα. Είναι πολύ καλή ιδέα για να φάνε τα παιδάκια
σας λαχανικά, μπορούν να γίνουν ωραιότατα burgers ή ορεκτικό για το καλοκαιρινό σας
τραπέζι.
Υλικά:
2
κολοκυθάκια
2
καρότο
1
πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1
πιπεριά πράσινη σε κύβους
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2
αυγά
1
κ.σ. δυόσμο ξερό
1
κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
φρεσκοκομμένο
πιπέρι
2
κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2
κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2
κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι
όσο πάρει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
Τα τρίβουμε στον τρίφτη χειρός.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός
από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Αν τα τηγανίσουμε την ίδια μέρα,
προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι
μας. Αν τα τηγανίσουμε την επόμενη μέρα, φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο και
προσθέτουμε πάλι όσο αλεύρι χρειάζεται, πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι.
Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
για να φύγει το περίσσιο λάδι τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Ξετρελαθικαμε με τα κεφτεδακια λαχανικων... Εκανα μαζι και τζατζικακι και ευτυχως βγηκαν πολλα και θα φαμε και σημερα γιατι μια μερα δε μας εφτασε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ πολυ για τη συνταγη.
Αντωνία μου, χαίρομαι που σας άρεσαν!!! Ωραίος συνδιασμός με το τζατζικάκι...Να περνάτε καλά!!! Φιλάκια!!!
Διαγραφή