Τι θα
λέγατε για ψαράκι σήμερα;;; Αν και ένα τσιπουράκι προς Βάρκιζα θα ήταν ότι
καλύτερο...ας μη μου βάζω ιδέες, όμως! Πεταχτείτε μέχρι τον ψαρά σας και πάρτε
ότι σας κάνει κέφι. Εγώ προτείνω κολιούς!!!
Υλικά:
4
μέτριους κολιούς
5-6
σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
θυμάρι
ρίγανη
χυμό
1 λεμονιού
1
λεμόνι σε φέτες
ελαιόλαδο
μπούκοβο
(προαιρετικά)
αλάτι,
πιπέρι
2
μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας
Εκτέλεση:
Πλένουμε
καλά τους κολιούς (που μας έχει καθαρίσει ο ψαράς μας), τους αλατίζουμε και
τους λαδώνουμε.
Κόβουμε
σε λεπτές φέτες το λεμόνι και καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Τοποθετούμε
σε ένα ταψί τη λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα τα ψάρια, προσθέτουμε στο καθένα
3-4 φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση, προσθέτουμε το
φρεσκοκομμένο πιπέρι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, λίγο ακόμη ελαιόλαδο και το χυμό
λεμονιού.
Κλείνουμε
καλά το φαγητό μέσα στις λαδόκολλες, ώστε να μη φύγουν τα υγρά του.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 240ο C βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε
τους κολιούς σε κάθε πιάτο περιχύνοντας τους με το ζουμάκι τους.
Σερβίρουμε
το ψαράκι ζεστό με πράσινη σαλάτα και λευκό κρασάκι.