Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Fudge με λευκή σοκολάτα, φουντούκια και μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου λεμόνι

Fudge με λευκή σοκολάτα, φουντούκια και μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου λεμόνι
Γνωρίζετε τα fudge? Ε?!!! Ναι, σε σας μιλάω εκεί έξω? Όσοι τα γνωρίζουν είναι πολύ τυχεροί άνθρωποι… μέχρι να τα γνωρίσουν και οι υπόλοιποι, όπως εγώ για παράδειγμα!!! Όσο αγνοούσα την ύπαρξη τους, τώρα που το σκέφτομαι ήμουν δυστυχισμένη… Κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι η απόλυτη ανακάλυψη… εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, εμφανίστηκε στην Αμερική τον 19 αιώνα, υπάρχει σε πολλές εκδοχές, είναι εύκολο, πλούσιο σε γεύση, μαλακό… απλά τέλειο!!! Καιρό τώρα το γνώριζα σαν γλυκό, αλλά ούτε το είχα γευτεί, ούτε δοκίμασα να το φτιάξω, μέχρι που μια μέρα, εκεί που χάζευα στο internet για κανένα γρήγορο γλυκάκι, τσουπ, πέφτω πάνω στο site του Miss Bloom και διαβάζω το εξής: «Μπισκοτένιο Fudge Σοκολάτας με 4 μόνο υλικά» του Γαβριήλ Νικολαΐδη από το coolartisan.net… Καταλαβαίνετε βέβαια ότι όλη η πρόταση ήταν για εμένα, λέξη κλειδί… δοκιμάζω λοιπόν το συγκεκριμένο fudge το οποίο άφησε άφωνους όσους το δοκίμασαν και σήμερα αποφάσισα να τολμήσω μια παραλλαγή... Δοκιμάστε τα και αν δεν τα ερωτευτείτε, να μου τρυπήσετε τη μύτη!!!



Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου (λεμόνι)

250γρ. λευκή κουβερτούρα

½ κούπα φουντούκια ανάλατα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Fudge με λευκή σοκολάτα, φουντούκια και μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου λεμόνι Υλικά

Εκτέλεση:

Σε μπέν-μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα με το ζαχαρούχο. Εντωμεταξύ, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή τάπερ λαδόκολλα και σπάμε μέσα τα μπισκότα. Τα απλώνουμε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Fudge με λευκή σοκολάτα, φουντούκια και μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου λεμόνι Διαδικασία
Fudge με λευκή σοκολάτα, φουντούκια και μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου λεμόνι Διαδικασία

Μόλις η κουβερτούρα είναι έτοιμη, ανακατεύουμε σε αυτή τα φουντούκια. Περιχύνουμε τα μπισκότα με το μείγμα της σοκολάτας. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά την επιφάνεια του γλυκού. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και κόβουμε το fudge σε κομματάκια μπουκιάς. Σερβίρουμε.
Fudge με λευκή σοκολάτα, φουντούκια και μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου λεμόνι

 




16 σχόλια:

  1. εγω τα ξερω και τα λατρευωωωω!!! γλυκο απ το τιποτα!! τοσοι συνδυασμοι που δεν ξερεις τι να πρωτοκανεις!!! τον δικο σου συνδυασμο δεν τον εχω δοκιμασει και με ιντριγκαρει γτ προτιμω τη λευκη σοκολατα..... χμμμμ πρεπει να παω να παρω τα μπισκοτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί...αν σου αρέσει η λευκή σοκολάτα, νομίζω πως θα σου αρέσει....δοκίμασε το και πες μου!!!

      Διαγραφή
  2. Λία μου, χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω! Βλέπω πως επέστρεψες ορεξάτη και κεφάτη για να μας γλυκάνεις! Η αλήθεια είναι πως λευκό fudge δεν έχω δοκιμάσει και με όσα μας είπες, με βάζεις σε πειρασμό. Αναρωτιέμαι μόνο μήπως ο συνδυασμός ζαχαρούχου και λευκής σοκολάτας είναι πολύ γλυκός για τα γούστα μου. Δεν μου αρέσουν οι πολύ γλυκιές γεύσεις αλλά ίσως κάνω μια εξαίρεση και το τολμήσω.
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νανά μου, τι κάνεις?!!! Και εγώ χαίρομαι που ξαναεπέστρεψα! Ορεξάτη είμαι, χρόνο δεν έχω...χιχιχι!!! Ο συνδιασμός ζαχαρούχου και λευκής είναι σίγουρααα πιο γλυκός από τη μαύρη σοκολάτα, είναι καθαρά θέμα γούστου. Φιλάκια πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Πρέπει να είναι φανταστικό μιας και περιλαμβάνει τέτοια λαχταριστά υλικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να πάρω μόνο ένα κομματάκι (σαν κυρία) και να ευχηθώ καλή επιστροφή. Αλλά δεν θα το κάνω! Θα περιμένω να μου στείλεις με κούριερ όλο το ταψάκι! Γιατί όταν έχεις τέτοια λιχουδιά στην κουζίνα σου, πρέπει και να τη μοιράζεσαι με το λαίμαργο κοινό! Λοιπόν, σημείωσε διεύθυνση...
    Καλή επιστροφή, γλυκιά μου Λία!!! Μας έλειψες! Αναμένουμε και τη συνέχεια!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, πολύ ευχαρίστως να σου στείλω και δυο ταψάκια!!! Γράφω τη διεύθυνση, αμέσως :):) Ευχαριστώ πολύ και εμένα μου λείψατε!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Τι ειναι αυτα που κανεις και με βαζεις σε πειρασμο? Κι αντε τωρα να βρω μπισκοτακια λεμονι τοσο νοστιμα σαν τα Παπαδοπουλου. Αχ τι μου κανεις αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντωνία μου, τι κάνεις εκεί στα ξένα? Να σου κάνω ένα ταψάκι και να πω τη μαμά σου να σου το στείλει? Να περνάτε καλά!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. Καλώς την! Επέστρεψες με γλυκό σούπερ και πανεύκολο επίσης. Η προσθήκη των ξηρών καρπών και των λεμονομπισκότων θα σπάει και την γλύκα ζαχαρούχου - λευκής σοκολάτας. Σε κάτι τέτοια κεράσματα δύσκολα αντιστέκεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα, Εύη μου!!! Τελικά αυτά τα γλυκάκια είναι το κάτι άλλο! κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!!

      Διαγραφή
  7. Σε χάσαμε κοριτσάκι

    Ωραία αυτά τα fudge τα άτιμα...τρώγονται πολύ εύκολα. Αν και δεν είμαι πολύ φαν της λευκής σοκολάτας ευχαρίστως θα έτρωγα.
    Το μπισκότο λεμόνι μου άρεσε πολύ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω...υποχρεώσεις! Είναι πραγματικά νοστιμότατα και τρώγονται πολύ εύκολα!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. Αχ ναι... τα fudge τα αγαπώ σε όλες τους τις παραλλαγές νομίζω!
    Ωραία υλικά και η λευκή σοκολάτα με το λεμόνι ταιριάζουν άψογα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Ερμιόνη μου, και εγώ το ίδιο πιστεύω!
      Σε όλες τις παραλλαγές τους είναι τέλεια!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή