Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αχλαδοπιτάκια με σφολιάτα και λευκή σοκολάτα

Αχλαδοπιτάκια με σφολιάτα και λευκή σοκολάτα
Προσπαθώ μέρες τώρα να βρω στοιχεία για το αχλάδι. Πέρα από το γεγονός ότι το αχλάδι σαν φρούτο είναι πολύ θρεπτικό και περιέχει πολλές βιταμίνες, έχει και λίγες θερμίδες! Άκουσα ότι το αχλάδι κάνει πολύ καλό στη ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου… Επίσης, διάβασα ότι στην Αρχαία Κίνα ήταν σύμβολο της αθανασίας ενώ για την Ελληνική μυθολογία ο καρπός της αχλαδιάς ήταν ιερός τόσο για την Ήρα, θεά του γάμου, όσο και για την Αφροδίτη, θεά του έρωτα και της ομορφιά… Παρεμπιπτόντως, το κορμί αχλάδι που το πάτε? Στην αρχαιότητα το σώμα αχλάδι ήταν σύμβολο της απόλυτης ομορφιάς!!! Στην γαστρονομία πάλι όπου και να προστεθεί σαν υλικό,(το αχλάδι, για να μη μπερδευτούμε) δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα, αλμυρά ή γλυκά… Εγώ, στην προσπάθεια μου να πειραματιστώ με το αχλάδι, το έκανα πιτάκι, τυλιγμένο σε σφολιάτα, αναμειγμένο με κομματάκια λευκής σοκολάτας. Το μόνο πρόβλημα, αν το θεωρήσει κανείς πρόβλημα, είναι ότι τα αχλαδοπιτάκια τρώγονται ζεστά, λόγω της λευκής κουβερτούρας που σκληραίνει, όταν κρυώσει… Δοκιμάστε τα!!!

Υλικά: 
2 φύλλα σφολιάτας
50-60γρ λευκή κουβερτούρα
2 αχλάδια
2 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα (προαιρετικά)

Αχλαδοπιτάκια με σφολιάτα και λευκή σοκολάτα Υλικά


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση για τα πιτάκια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αχλάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τη κουβερτούρα. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 16 κομμάτια. 
Αχλαδοπιτάκια με σφολιάτα και λευκή σοκολάτα Διαδικασία Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο γέμιση, λίγη σοκολάτα και το κλείνουμε. Με ένα πιρουνάκι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια. 
Αχλαδοπιτάκια με σφολιάτα και λευκή σοκολάτα Διαδικασία
Τοποθετούμε τα σφολιατίνια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200ο C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε.
Αχλαδοπιτάκια με σφολιάτα και λευκή σοκολάτα


8 σχόλια:

  1. καλημέρα!! τέλεια τα αχλαδοπιτάκια σου!! οντως το μονο προβλημα θα ειναι αμα κρυώσουν και παγωσει η λευκή σοκολάτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κι άλλο πιτάκι!!! Πολύ εύκολη συνταγή, γλυκιά και νόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι τα αχλάδια τα έχω αδικήσει στην κουζίνα μου. Μάλλον καταλήγω να προτιμώ τα μήλα. Αυτή η συνταγή, όμως, με έβαλε σε σκέψεις. Ίσως τελικά τους αξίζει μια ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι από τα αγαπημένα μου φρουτα, και ταιριάζει τόσο με τη λευκή σοκολάτα!
    Πολύ ωραία πιατάκια Λία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή