Το σαγανάκι πήρε το όνομα του από
το σκεύος μαγειρέματος. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι μια παραλλαγή του κλασικού
μεζέ “σαγανάκι” που γίνεται με τυρί. Πολλές ταβέρνες στην Ελλάδα σερβίρουν σαν
ορεκτικό γαρίδες σαγανάκι αλλά είναι λίγες, μη πω ελάχιστες που σερβίρουν
πραγματικά νόστιμο σαγανάκι με γαρίδες. Η συγκεκριμένη συνταγή νομίζω ότι
αφήνει πίσω πολλά από τα σαγανάκια που γευτήκατε έως τώρα! Εγώ πλέον προτιμώ να
τρώω σαγανάκι στο σπίτι μου και όχι σε ταβέρνα! Φρέσκο ψωμάκι και βουτιές στο
σαγανάκι!!!
Υλικά:
½ κιλό γαρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ ζάχαρη
250γρ φέτα
½ ποτήρι νερό
½ κούπα ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το
ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να
τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις αφήνουμε
να σοταριστούν ελαφρά. Στη συνέχεια,
ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το νεράκι. Τα
αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε το μαϊντανό, τη φέτα
θρυμματισμένη και στο τέλος τις γαρίδες. Τις αφήνουμε 5’ λεπτά να βράσουν και
σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και
ουζάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου