Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Ταλιατέλες με Μανιτάρια Πορτσίνι



Σε όποιον αρέσει η πάστα και τα μανιτάρια θα βρει αυτή τη συνταγή θεϊκή! Ιδιαίτερα αν η πάστα είναι φρέσκια και τα μανιτάρια άγρια, μαζεμένα από δάσος της Κοζάνης με πολύ κόπο (όπως είναι τα μανιτάρια της συνταγής μας)!!!
Απλά δεν υπάρχειιιιι!!! Κάποιοι εκεί έξω που τα έχουν φάει, ξέρουν τι εννοώ… ;)
 
Υλικά:
500γρ ταλιατέλες
1 ½ κούπα ξερά Πορτσίνι
1 κ.γ κουρκούμι
1 κ.σ αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
4 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζωμό από τα μακαρόνια
50γρ βούτυρο
τριμμένο κεφαλοτύρι
 



Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε νερό τουλάχιστον για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, σκόρδο, κουρκούμι, και δενδρολίβανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις τσιγαριστούν, αφαιρούμε τα σκόρδα και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν το νερό αρχίσει να χοχλάζει, το αλατίζουμε με 1 κ.σ αλάτι και προσθέτουμε τις ταλιατέλες να βράσουν και αυτές για όσα λεπτά λέει η συσκευασία. Πριν στραγγίξουμε τα μακαρόνια κρατάμε 1 κούπα ζωμό. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις βουτυρώνουμε.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που τις βράσαμε, προσθέτουμε το ζωμό και τα μανιτάρια και δένουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 1’ λεπτό περίπου.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κεφαλοτύρι.


1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που τη δημοσιευσες αυτή τη συνταγή γιατι εκείνη τη μέρα δεν κατάφερα να τη γράψω... Γιαμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή