Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Κολοκυθάκια με κιμά

Άντε, χειμώνιασε πάλι! Στην Καβάλα μαθαίνω ότι ο καιρός είναι για κλάματα! Εύχομαι να φτιάξει σύντομα γιατί οι παραλίες μας περιμένουν… αφήστε που κάνει κακό και στην διαφήμιση της JUMBO «Το χειμώνα δεν το θέλω, θέλω ψάθινο καπέλο, θέλω θάλασσα γαλάζια και αμμουδιά λα λα λα!!!»Τα κολοκυθάκια με κιμά μας προδιαθέτουν λίγο, ε?! είναι νόστιμα και εύκολα, όμως!

Υλικά:
 
4 μέτρια κολοκυθάκια
½ κιλό κιμά
½ κούπα ρύζι
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κούπες νερό
½ κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια


























Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τον κιμά και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το νερό, τα κολοκυθάκια, το ρύζι, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι μας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγολέμονο. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά, να πάει παντού το αυγολέμονο.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου