Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Ταλιατέλες με Μανιτάρια Πορτσίνι



Σε όποιον αρέσει η πάστα και τα μανιτάρια θα βρει αυτή τη συνταγή θεϊκή! Ιδιαίτερα αν η πάστα είναι φρέσκια και τα μανιτάρια άγρια, μαζεμένα από δάσος της Κοζάνης με πολύ κόπο (όπως είναι τα μανιτάρια της συνταγής μας)!!!
Απλά δεν υπάρχειιιιι!!! Κάποιοι εκεί έξω που τα έχουν φάει, ξέρουν τι εννοώ… ;)

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Τα δικά μου σνίτσελ



Ξέρατε ότι το βιεννέζικο σνίτσελ έχει πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης; 170 ετών παρακαλώ και φτιάχνεται μόνο από μοσχάρι. Στην περίπτωση που ένα εστιατόριο σερβίρει σνίτσελ με χοιρινό είναι υποχρεωμένο να αναγράφει στον κατάλογο του “Βιεννέζικο Σνίτσελ με χοιρινό κρέας”. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του με άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Μια ακόμη παραλλαγή είναι και η δική μου!

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Γαρίδες Σαγανάκι



Το σαγανάκι πήρε το όνομα του από το σκεύος μαγειρέματος. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι μια παραλλαγή του κλασικού μεζέ “σαγανάκι” που γίνεται με τυρί. Πολλές ταβέρνες στην Ελλάδα σερβίρουν σαν ορεκτικό γαρίδες σαγανάκι αλλά είναι λίγες, μη πω ελάχιστες που σερβίρουν πραγματικά νόστιμο σαγανάκι με γαρίδες. Η συγκεκριμένη συνταγή νομίζω ότι αφήνει πίσω πολλά από τα σαγανάκια που γευτήκατε έως τώρα! Εγώ πλέον προτιμώ να τρώω σαγανάκι στο σπίτι μου και όχι σε ταβέρνα! Φρέσκο ψωμάκι και βουτιές στο σαγανάκι!!!

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Muffins Βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας


Τα muffins, ως αμερικάνικη πρωτοτυπία έχουν διαδοθεί σε όλον το κόσμο, όπως οι  περισσότερες συνήθειες των Αμερικανών. Ενώ τα περισσότερα trends που μας έχουν έρθει από την Αμερική δεν είναι και ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε σαν λαός, αυτά τα κεκάκια μπορώ να πω ευτυχώς έχουν γίνει μόδα στη χώρα μας. Είναι μικρά, νόστιμα, μπορούν να είναι γλυκά ή αλμυρά και σε βγάζουν ασπροπρόσωπο σε πολλές μα πολλές περιπτώσεις!

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Χοχλιοί με Χόντρο



Χοχλιοί με χόντρο? Καλοκαίρι, Χερσόνησος Κρήτης, 3 μήνες αραχτοί χωρίς σχολείο, παιχνίδι, θάλασσα, θέατρο… Η γιαγιά μας να φτιάχνει χόντρο και να τον απλώνει στον ήλιο να στεγνώσει και ο παππούς να καθαρίζει τα χοχλιδάκια που μάζεψε για να μας τα μαγειρέψει η γιαγιά! Που όπως έλεγε ο αγαπημένος μας παππούς «το φαγητό της γιαγιάς σας είναι ανώτερο όλων». Οι ωραιότερες αναμνήσεις, ever!!! Να σας εκμυστηρευτώ ότι αυτό το φαγάκι το μαγείρεψα πρώτη φορά χθες και μόλις το γεύτηκα πήγα πολλά χρόνια πίσω, ήταν το ίδιο με της γιαγιάς μου…

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Λαχανικά στο φούρνο


Τα λαχανικά στο φούρνο είναι μια συνταγή εύκολη και κατάλληλη για να καταναλωθούν τα λαχανικά που περίσσεψαν ή δεν αρκούν κάποια από αυτά για ένα πλήρες γεύμα και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Συνδυάστε τα, κάτι σαν το τουρλού στο φούρνο. Γίνονται νόστιμα, είναι υγιεινά και με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, τώρα το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει!

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Πίτες με κιμά



Να σας πω την αλήθεια τις πιτούλες αυτές τις έκανα σκεφτόμενη τα ποντιακά περέκ με κιμά. Δεν έχουν καμία σχέση τα περέκ με κιμά με αυτές τις πιτούλες αλλά μπορώ να συμβιβαστώ μέχρι να φάω ένα ποντιακό περέκ κάποιααα στιγμή!!! Αν βρείτε φύλλο περέκ, δοκιμάστε τες και αν έχετε γιαγιά ή μαμά Πόντια που ξέρει, είστε άρχοντες!!!

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Σαλάτα με όσπρια



Μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσει κυρίως γεύμα. Η συγκεκριμένη τρώγεται άνετα ως κυρίως, είναι νόστιμη και υγιεινή! Μπορείτε να πειραματιστείτε, δημιουργώντας διάφορους συνδυασμούς με όσπρια και λαχανικά κάθε εποχής. Αφαιρώντας τη φέτα μπορεί να φαγωθεί και την περίοδο της νηστείας. Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Ομελέτα με Πατάτες


Όσο εύκολη και αν είναι αυτή η συνταγή, για κάποιον που δεν ξέρει κατά που πέφτει η κουζίνα (όπως η αφεντιά μου, παλιότερα) είναι κομματάκι δύσκολη. Θυμάμαι την πρώτη φορά που μείναμε με τον παππού μου στο σπίτι, μόνοι, χωρίς φαγητό, είπαμε να τηγανίσουμε πατάτες. Το αποτέλεσμα βέβαια το φαντάζεστε… Φάγαμε καμένες πατάτες, τα αυγά ήταν περιττά! 

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Σουλτάνα


Η σουλτάνα νομίζω πως είναι ένα γλυκό με ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως και το όνομα του. Είναι ζουμερό, αφράτο και όποιος το έχει δοκιμάσει πραγματικά δεν μπορεί να αρκεστεί μόνο σε ένα κομμάτι… Το αφιερώνω στη δικιά μας Σουλτάνα που ήταν το ίδιο γλυκιά και αφράτη!!!